Perşembe, Şubat 02, 2017

Bu hafta İstanbul'da vol.2217

Tatiller, ülkede yaşanan olaylar falan derken, ben yazı yazmayalı çok zaman geçmiş...Ne kadar mutluluk verici ki o sırada İstanbul’da bir sürü yeni yer açılmış :)
  • Asmalımescit House Cafe’nin altındaki Külhanbeyi’nden tanıdığımız Kevin Patnode, artık Cihangir Geyik’te kokteylleri ile bizi mutlu ediyor.
  • Bu hafta Superjazz W Lounge’da Cuma akşamı İskender Paydaş&His Band, Cumartesi akşamı ise Danna Leese sahne alıyor.
  • Arnavutköy’de açılan Cult, alt katında kokteyl barı diğer iki katta ise resim, heykel, parti ve workshoplara açık.
  • Kenan Doğulu ve 23 yıllık kariyerindeki en özel şarkılar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Zorlu PSM’de. Sevgililer Günü’nde romantik bir yemekten fazlasını yapmak isteyenlere duyurulur!
  • Blogger Meriç Küçük Etiler’de Maritsa Store’u açtı. Mağazada Türk tasarımcıların ürünlerinden aksesuarlara, çiçek aranjmanlarına kadar birçok konsept var. Yakında online store da açılacak, beklemedeyiz.
  • Zorlu Performans Sanatları Merkezi - Studio lokal müzik sahnesinin genç isimlerinden oluşan ‘Lokalize’ adlı bir konserler serisi başlattı. Sezon boyunca devam edecek seri kapsamında Son Feci Bisiklet, Hey! Douglas, In Hoodies, Kabus Kerim, Nihil Piraye, Islandman, Büyük Ev Ablukada ve Baba Zula gibi isimler konserler veriyor. Kurulduğu günden bu yana kendine özgü tarzı, müziği ve şarkı sözleriyle büyük ilgi görerek bir fenomene dönüşen Büyük Ev Ablukada, 04 Şubat’taki konserinde "Ay Şuram Ağrıyo" diyerek akustik performans sergileyecek!
  • Socrates Dergi’nin yeni oluşumu Socrates Bistro, Nişantaşı’nda açıldı. Derginin samimi ruhu mekânın tamamında kendisini hissettiriyor, menüsü ise dünya mutfağı lezzetlerinden oluşuyor. Zaman zaman menüde küçük sürprizlerle karşılaşmanız da mümkün. Tour de France zamanı, organizasyonun geçtiği rotaların yiyeceklerini deneyebilir ya da Wimbledon Turnuvası’na bira ve atıştırmalıklarınızla eşlik edebilirsiniz.
  • Beymen ve Conde Nast Traveller ortaklığı ile gerçekleşen “CNT Travel Talks” 09 Şubat Perşembe Günü Saffet Emre Tonguç ile 19.00’da Beymen Zorlu Center’da gerçekleşecek. 
  • Nişantaşı Central’ın yerine açılan Must, Gizli Kalsın’dan tanıdığımız Ercan Gümüşkaya’nın yeni mekanı. Özellikle hafta içi akşamları konsept partileri ile adından söz ettiriyor.
  • Chivas’ın yeni oluşumu House Of Brothers, Nişantaşı Alancha Restoran’ın üst katında ilk mekanını açtı. Viski severler için bir vaha niteliği taşıyan mekan sadece üyelere özel. 
  • Şehrin mekanlarıyla, özgün markalarını bir araya getiren popupla.co lansmanını 08 Şubat’ta Kolektif House Levent’te Design&Party ile yapıyor! 10 tasarım atölyesinin birbirinden güzel ürünleri Kolektif House’un enerjik ambiyansı ile birleşiyor, eğlenceli bir akşam sizi bekliyor.
  • Kocaman kütüphanesi ve lezzetli kahveleriyle MOC Bomonti, özellikle çalışmak isteyenlerin yeni favori mekanı.
  • Eataly İstanbul bünyesinde pop-up restoran konseptiyle açılan La Trattoria, Şubat sonuna kadar baş şef Claudio Chinali tarafından yorumlanan özel menüsü ile geleneksel İtalyan trattorialarının reçetelerini misafirlerine sunuyor. Godfather müzikleri ve şirin atmosferi ile samimi bir yemek deneyimi vaat eden restoranda patates kaplı kalkan balığından, ıstakozlu linguiniye, Milano usulü safranlı risotto üzerinde dana incikten milföy katlarında tiramisuya sizi sevindirebilecek bir sürü tat var.
  • Reşitpaşa’nın son gözdelerinden Havan’dan by Beff Gourmet kendi tarzında yorumladığı ev yemekleri ile civardaki beyazyakalıların radarında. Ama asıl bombası sadece Cumartesi günleri çıkardıkları kaburga burger. Yalnız erken gidin, müdavimi çok, hemen bitiyor.
  • Tatlı tutkunları için iki yeni önerim var. İlki Akmerkez’de açılan Vakko Patisserie Petit Four, diğeri ise Nişantaşı’nda Amerikan Hastanesi’nin arkasında açılan sevimli mi sevimli mekan Kami Pastry&Coffee.
  • Kabataş Setüstü’nde Karaköy Junk’ın hemen yanı başında açılan hobi dükkanı Mr.Lucky’de beğendiğiniz eşyaları satın alabilir, vakit geçirebilir, toplantı yapabilir, hatta gözünüze kestirdiğiniz “oyuncaklarla” dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. 
  • Boğaz’ın en güzel yapılarından Sait Halim Paşa Yalısı pazar sabahları caz konserleriyle hareketleniyor. 05 Şubat Pazar günü Dolunay Obruk Trio ile başlayacak olan konserler tüm katılımcılara yalının büyüleyici atmosferinde keyif dolu pazar sabahları vadediyor. “Siemens Ev Aletleri ile Kahvaltı ve Caz” etkinliği 10.30’da açık büfe kahvaltı ile başlayıp 11.15-13.30 arası caz konseri eşliğinde devam ediyor. 
  • Biraz vintage Hi-Fi, biraz kağıt, biraz fotoğraf için Çukurcuma’daki Rehavet doğru adres. Web sitesi de kendisi kadar ilginç ve eğlenceli. En kısa zamanda ziyaret edilesi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder